Verzia pre tlač VERZIA PRE TLAČ

Modlitba za pápeža Františka

Dňa 13. marca 2023 z príležitosti 10. výročia zvolenia pápeža Františka koná sa na jeho podporu celosvetová modlitba.
Každý sa môže pripojiť k iniciatíve prostredníctvom odkazu, ktorý bude aktívny do 13. marca. Vatikánska platforma „Digitálna synoda“ vytvorila online mapu sveta, na ktorej sú zapálené virtuálne sviečky, ktoré predstavujú modlitby veriacich za pápeža.

Každý, kto sa chce pripojiť k tejto iniciatíve, nájde pozvánku kliknutím na tento odkaz, ktorý je k dispozícii v šiestich jazykoch (taliančina, angličtina, francúzština, nemčina, španielčina, portugalčina). V prvom políčku treba uviesť, koľko Zdravasov sa chcete pomodliť 13. marca, zaškrtnúť malé políčka pod sebou, aby ste zapálili sviečky a prijali pravidlo ochrany osobných údajov, a napokon vyplniť automatický test a kliknúť na tlačidlo odoslať.

„Túžim po tom, aby sme po týchto dňoch milosti všetci mali odvahu, skutočnú odvahu, ísť v prítomnosti Pána s jeho krížom; tvoriť cirkev na jeho Krvi, ktorú prelial na kríži; a hľadať len jedinú slávu: Krista ukrižovaného. Tak bude cirkev napredovať. Nám všetkým prajem, aby nám Duch Svätý na príhovor Matky Božej daroval milosť: ísť, tvoriť a vyznávať Ježiša Krista ukrižovaného. Amen.“

(z homílie pápeža Františka, Sixtínska kaplnka, 14. marec 2013.)